Brez nadaljevanja v drugi slovenski nogometni ligi: VRTNICE ČAKAJO TEKMECA

Foto: Pixabay

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji sprejel odločitev, da se do konca izpelje sezona v Prvi ligi Telekom Slovenije in Pokalu Slovenije, v kolikor bodo razmere v državi to dopuščale. Obenem je sklep IO, da se zaključi tekmovanje v 2. SNL in 1. SŽNL.

Izvršni odbor je odločil, da se prvoligaško tekmovanje nadaljuje junija 2020, v letošnji sezoni pa se v spremenjeni obliki izpelje še Pokal Slovenije (ena tekma v polfinalu in ena finalna tekma) in kvalifikacije za 1. SNL v naslednji sezoni. Zgornja odločitev je sicer veljavna le v primeru, da izvedbo tekmovanja dovolijo državni organi. Predlagana odločitev izvršnega odbora sledi tudi usmeritvam UEFA da se tekmovanja najvišjega ranga, če je le možno, zaključijo na igrišču.

Ob negotovih razmerah zaradi epidemije COVID-19 in glede na nasvete državnih organov da se, če bo možno, končajo samo tekmovanja v najvišjem rangu tekmovanja, pa je izvršni odbor odločil zaključiti tekmovanje v 2. SNL. Ob prekinitvi se upoštevajo rezultati na dan prekinitve tekmovanja, kar pomeni, da v primeru uspešno končanega licenčnega postopka v Prvo ligo za sezono 20/21 napreduje Koper, v dodatne kvalifikacije pa gre Gorica.

Foto: ML – Bodo gledalci v Športnem parku v Novi Gorici v prihodnji sezoni spremljali prvoligaški ali drugoligaški nogomet?

Novogoriški nogometaši se bodo v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige „udarili“ z 9. uvrščeno ekipo 1. SNL. Trenutno to mesto zasedajo Domžalčani, ki bi bili tekmec varovancev Borivoja Lučića, če se Prva liga ne bi nadaljevala.

Podobno kot v 2. SNL se zaključi tudi tekmovanje v 1. SŽNL, kjer se zaradi prekinitve prvakinj ne razglasi, odločitev o udeležencu UEFA Women’s Champions League v sezoni 20/21 pa bo v skladu z doseženimi športnimi rezultati in rezultati licenciranja sprejel izvršni odbor NZS na eni od naslednjih sej.

NZS