Bojana Beović opozarja na previdnost: „SKRITI ŽEPI“ OKUŽENIH

Foto: Demokracija

Ob uspešnem spopadanju z epidemijo novega koronavirusa vlada nadaljuje s sproščanjem nekaterih omejitev. Infektologinja Bojana Beović opozarja na previdnost.

Včeraj so v Sloveniji opravili 1176 testov za okužbo z novim koronavirusom in potrdili štiri nove primere, skupaj doslej 1454. Umrla je ena oseba, skupaj 101. V bolnišnicah se je v petek zdravilo 43 bolnikov s covidom-19, intenzivno nego jih je potrebovalo 10. V domačo oskrbo so odpustili tri bolnike.

Foto: Arhiv BB – BOJANA BEOVIĆ

Bojana Beović, infektologinja in vodja svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje je opozorila, da so v Sloveniji kljub ugodnim epidemiološkim trendom verjetno “skriti žepi” okuženih z novim koronavirusom, iz katerih bi se lahko okužba znova širila. Naklonjena je postopnemu sproščanju ukrepov, katerih učinki se kažejo z zamikom med 11 in 13 dni. Po njenih navedbah je majhno število novopotrjenih okužb še posledica delujočih ukrepov, tako da v tem trenutku še ni znano, ali so sprostitveni ukrepi varni in je mogoče z njimi nadaljevati.