Bešiću in Breclju priznanji za plemenito dejanje

Foto: Občina Ajdovščina

Zadnja seja ajdovskega občinskega sveta v letu 2022 se je pričela slovesno. Srečanje je osvetlila Betlehemska Luč miru, župan Tadej Beočanin pa je podelil dve priznanji za plemenito dejanje.

Županovo priznanje sta si na predlog policijske postaje Ajdovščina prislužila Esad Bešić in Mitja Brecelj, ki sta občanu rešila življenje.

V začetku decembra je občan pri ribolovu padel v mrzel Hubelj. Esad Bešić in Mitja Brecelj sta se nemudoma pognala na pomoč v mrzel, visok in deroč Hubelj ter ponesrečencu nudila prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so ponesrečenca varno potegnili iz vode brez večjih posledic. Hvaležni občan pravi, da se je s to izkušnjo ponovno rodil, reševalci ZD Ajdovščina pa so po srečno zaključeni zgodbi povedali, da je bilo prvo posredovanje obeh občanov izjemnega pomena, saj bi lahko bila vsaka naslednja minuta za ponesrečenca usodna.

Foto: Občina Ajdovščina

Skavti so tradicionalno na zadnjo sejo prinesli Luč miru iz Betlehema, tudi letos s plemenitim sporočilom: „Prinašamo Luč, ki se je v Betlehemu spustila med nas, da nas obsije z mirom in poveže v skupnost ljudi. To je naš korak bližje vam v tem mrzlem času. Želimo vam dati to Luč, želimo biti z vami v skupnosti. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Vstani in sveti.“