Andrejev sejem v Gorici bo, a brez vrtiljakov

Foto: ML

Zaradi slabšanja epidemiološke slike se je goriška občina odločila, da bo letošnji Andrejev sejem potekal v okrnjeni obliki brez vrtiljakov.

Tradicionalni Andrejev sejem vsako leto med prvim decembrskim vikendom privabi v Gorico obiskovalce iz bližnjih in tudi bolj oddaljenih krajev z obeh strani meje.

Kot poroča Primorski dnevnik, so takšno odločitev v goriški občini sprejeli po tehtnem premisleku. Ocenili so, da sejem v tradicionalni obliki v tem obdobju, ko se epidemiološka slika slabša, ne bi zagotavljal popolne varnosti. V mestu bodo postavili stojnice, v Ljudskem vrtu in na Battistijevem trgu pa ne bo vrtiljakov, tako da bodo žal prikrajšani predvsem najmlajši obiskovalci.

Foto: ML

Županu Gorice Rodolfu Ziberni je žal, da bodo prikrajšani otroci, hkrati pa pojasnjuje, da bi bilo v tem času zelo neodgovorno neupoštevati visokega tveganja, saj se okužbe hitro širijo tudi med otroki. Župan pravi, da bodo med 4. in 6. decembrom po mestu postavili nekaj stojnic, a precej manj kot običajno v normalnih razmerah.