Ajdovska občina bo prodala svoj delež Mlinotesta: BREZ GROŽNJE SOVRAŽNEGA PREVZEMA

Foto: Pixabay

6,2 odstotni delež v družbi Mlinotest bo Občina Ajdovščina prodala družbi Mlino, ki jo pretežno obvladujejo zaposleni v Mlinotestu. Ajdovska občina je namreč ocenila, da družbi ne grozi več sovražni prevzem. Za prodajo bo prejela 1,015 milijona evrov.

Ajdovska občina je delnice pred dvema letoma kupila za 930.000 evrov, prodala jih bo po ceni 1,015 milijona evrov. V tem času je prejela dividende v skupni višini nekaj manj kot 200.000 evrov.

Foto: Pixabay

Občina Ajdovščina in družba Mlino sta 6,2-odstotni oziroma 23,1-odstotni delež v družbi Mlinotest pred dobrima dvema letoma kupila od družbe Vipa nepremičnine. Za to sta se odločili, da bi lahko vplivali na odločanje v družbi. V vmesnem času je Mlino povečal delež nad kontrolnega oz. nad 25 odstotkov, zato so svetniki ocenili, da ni več nevarnosti za prevzem Mlinotesta s strani družbe, ki bi imela drugačne cilje od občinskega interesa.

Na poziv za zbiranje ponudb za 6,2 odstotka Mlinotesta je prispela ena ponudba, ki jo je poslala družba Mlino, pravi ajdovski župan Tadej Beočanin. Ta je za delnico ponudila 30 centov več, kot je občina zanjo plačala ob nakupu, oziroma 4,75 evra.

Uredništvo