Akcija Pomladimo gozdove 2022 tudi v Trnovskem gozdu

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Danes se po Sloveniji po dveletnem premoru znova odvija vseslovenska prostovoljska akcija sajenja dreves, ki so jo prejšnji konec tedna zaradi slabega vremena prestavili na današnjo soboto.

Prostovoljska akcija Pomladimo gozdove 2022 poteka med 9. in 11. uro na Trnovem v Trnovskem gozdu, na Novih Lazah pri Kočevski Reki, Trati pri Škofji Loki, Trojanah, Rakovem Škocjanu ter na Kidričevem.

Na skoraj petih hektarjih državnih gozdov bodo prostovoljci skupaj posadili več kot 10.000 sadik gozdnega drevja. Po navedbah družbe bodo gozdove obnovili s sadikami smreke, macesna, bukve, češnje, lipe, doba, breka, gorskega javorja in ostrolistega javorja. Najbolj obsežni akciji bosta potekali na Kočevskem, kjer bodo posadili 2.400 dreves smreke, in v okolici Kidričevega, kjer bodo prostovoljci posadili 2.000 sadik različnih drevesnih vrst.

Akcije se bosta udeležila tudi podpredsednik vlade ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in direktor direktorata za lesarstvo Danilo Anton Ranc. Kot sporočajo iz ministrstva bosta drevesa sadila na lokaciji Trojane.