82-letni voznik zadel dve leti starejšega pešca: TRK NA HUBELJSKEM MOSTU

Foto: ML

Danes dopoldne se je na mostu čez Hubelj v Ajdovščini zgodila prometna nesreča. 82-letni voznik osebnega avtomobila je med vožnjo po Vipavski cesti iz vipavske smeri proti središču Ajdovščine z vozilom zadel dve leti starejšega pešca, ki je nepravilno prečkal cesto.

Policisti so ugotovili, da je pešec nenadoma stopil na vozišče z desne strani vozila in prečkal vozišče nedaleč stran od prehoda za pešce. Navkljub zaviranju je 82-letni voznik osebnega vozila s prednjim desnim delom avtomobila zadel dve leti starejšega pešca, ki se je pri tem huje poškodoval. Utrpel naj bi poškodbe glave in prsnega koša. Glede na prve ugotovitve, tudi s pomočjo prič, je prometno nesrečo zakrivil 84-letni pešec. Na kraju prometne nesreče so poleg policistov posredovali tudi ajdovski gasilci in reševalci, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Na gradbišču pri stadionu v Tolminu pa se je danes okrog osmih pripetila delovna nesreča. Pri razkladanju delovnega stroja s tovornega vozila je padel in se poškodoval delavec. Po prvih podatkih je 52-letni voznik tovornega vozila na gradbišče obnove stadiona pripeljal valjar. Drugi delavec je na gradbišču z bagrom z verigo zapel valjar z namenom, da ga razloži s prikolice. Vlečna kljuka valjarja je zanihala in zadela 52-letnika, ki se je nahajal poleg valjarja na prikolici. Zaradi udarca je padel s prikolice in se pri tem huje poškodoval. Na kraju nesreče so ga zdravniško oskrbeli tolminski reševalci. Odpeljali so ga na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Šempetru.