V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.455 klicev. Med 575 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 153 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 129 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Ob 12.29 je v Ločici ob Savinji, občina Polzela, prišlo do prometne nesreče. Posledice so odpravili gasilci PGD Andraž nad Polzelo, Polzela in Ločica ob Savinji.

Ob 10.33 sta v naselju V Zideh, občina Lukovica, trčili tovorno in kombinirano vozilo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP.

Ob 13.25 je v naselju Mislinjska Dobrava, občina Slovenj Gradec, osebno vozilo zapeljalo po brežini v jarek in se pri tem obrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč delavcem vlečne službe pri nalaganju vozila. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so pregledali udeležene osebe.

19. 9. 2023 ob 14.09 se je v naselju Puštal v občini Škofja Loka zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 49-letni voznik avtobusa je ustavil vozilo na postajališču ter je nato pri ponovnem vključevanju v promet trčil v 6-letnega potnika in ga povozil. V nesreči je bil 6-letni otrok tako hudo telesno poškodovan in je na kraju nesreče umrl.

Ob 15.12 sta v naselju Zgornja Hajdina, občina Hajdina, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 15.17 sta na Novem trgu v Novem mestu trčila osebno vozilo in električni skuter. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč ponesrečeni voznici skuterja do prihoda reševalcev NMP Novo mesto, ki so poškodovano voznico dokončno oskrbeli in nato prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 15.51 je v naselju Križ, občina Komenda, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Kamnik in Moste so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega voznika.

Ob 16.14 sta na Špeglovi ulici v Velenju trčila osebno vozilo in kolo z motorjem. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Velenje, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 17.52 je v naselju Polhov Gradec, občina Dobrova – Polhov Gradec, kolesar trčil v avtobus. Gasilci PGD Polhov Gradec so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanega kolesarja do helikopterja SV, ki ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 21 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 1 ponarejanje listin ter 1 rop.

Ob 11.36 se je pod Trnovim, občina Kobarid, na reki Soči prevrnil raft. Enega od udeležencev je odneslo okoli 200 metrov po strugi. Občani so ga rešili iz vode in oživljali do prihoda gorskih reševalcev GRS Tolmin, gasilcev PGD Kobarid, reševalcev NMP Tolmin in pripadnikov Društva reševalcev iz vode. Oživljanje je bilo neuspešno. Preminulega so prenesli do kampa v Trnovem, kjer so ga prevzeli delavci pogrebne službe Komunale Tolmin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 208 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 164 na območju PU Novo mesto, 44 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (90), Sirije (27) in Turčije (19).

Spletno uredništvo