Kot so zapisali na strani občine Tolmin, bodo tudi letos občine Tolmin, Kobarid in Bovec v sodelovanju z Upravno enoto Tolmin znova pripravile tradicionalno Novoletno srečanje Slovencev Videnske pokrajine in Posočja.
Srečanja se redno udeležujejo predstavniki krovnih slovenskih organizacij in društev zunaj meja matične domovine, župani beneških občin ter predstavniki Dežele Furlanije – Julijske krajine in slovenske politike. Prireditev je obenem namenjena tudi snovanju novih sodelovanj in predvsem negovanju pristnih prijateljskih vezi ključnih akterjev z obeh strani nekdanje meje.

[color-box color=”yellow”] Letošnje, 52. srečanje bo v soboto, 20. januarja 2024, ob 17. uri v Kulturnem domu Simona Gregorčiča v Kobaridu. Slavnostna govornica bo tokrat ministrica za zunanje in evropske zadeve RS Tanja Fajon, s katero se bodo posoški in beneški župani ter nekateri drugi vabljeni srečali že pred osrednjo slovesnostjo. Pri pripravi tega dela srečanja občine organizatorke sodelujejo s Posoškim razvojnim centrom.[/color-box]

Vrhunec osrednje slovesnosti v Kulturnem domu bo poleg slavnostnega nagovora ministrice še tradicionalna podelitev Gujonovih priznanj za pomemben prispevek k ohranitvi slovenskega jezika in kulture, v kulturnem delu programa pa se bodo predstavili nastopajoči iz Posočja in Benečije.

 

Spletno uredništvo,

Vir: https://www.tolmin.si/objava/869817