27 izbrisanih napotnic v šempetrski bolnišnici

Foto: ML

Na ministrstvu za zdravje je bil v oktobru znova vzpostavljen sistem brisanja neizkoriščenih terminov zdravstvenih storitev s čakalnih seznamov, pri čemer je bilo prizadetih 5977 oseb, ki so jim izbrisali prihodnje termine. Na ministrstvu so odgovornost pripisali napakam zdravstvenih izvajalcev pri zamikanju terminov.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so pripravili podatke o odpovedanih prihodnjih terminih zdravstvenih posegov oz. pregledov. Podatke so oziroma še bodo posredovali 169 zdravstvenim zavodom, pri katerih so bili termini odpovedani.

Foto: Pixabay

Izbrisane napotnice so zaskrbele tudi številne paciente na Goriškem, ki se po informacije obračajo na zdravstvene ustanove. Kot pojasnjuje strokovna direktorica Jasna Humar, je bilo v šempetrski bolnišnici izbrisanih 27 napotnic in terminov, vsi pa so že ponovno vzpostavljeni v prvotno stanje. „Imamo vse pod kontrolo in pacienti bodo o vsem obveščeni. Tisti, ki bodo potrebovali novo napotnico, bodo obveščeni z naše strani, datumi veljajo, vsi naj pridejo na pregled tako, kot so naročeni. Ni jim treba klicati, spraševati, vse bo teklo tako kot mora,“ je za Radio Robin pojasnila Jasna Humar.