Ženski in moški pogled na ljubezen in starševstvo

Foto: Univerza Nova Gorica

V sredo, 16. februarja ob 18. uri bo Kulturnem domu Nova Gorica potekala predstavitev knjige Ljubezen v pismih: dopisovanje aleksandrinke Felicite Koglot in njenega moža Franca Perica.

Vstop bo prost. Brezplačne vstopnice je mogoče dobiti na blagajni Kulturnega doma Nova Gorica v času delovnika ali uro pred dogodkom. Dogodek bo izpeljan ob doslednem preverjanju pogoja PCT in upoštevanju varnostnih ukrepov za preprečevanje možnosti širjenja z okužbo virusa covid-19.

Predstavitev knjige, ki je izšla pri Založbi Univerze v Novi Gorici organizirajo Univerza v Novi Gorici, Založba Univerze v Novi Gorici ter Kulturni dom Nova Gorica. Sodelovali bodo Manca Koren, dr. Katja Mihurko Poniž, dr. Mirjam Milharčič Hladnik, Lara Vončina in družina Felicite in Franca Peric.

V knjigi je objavljena korespondenca, ki razkriva ženski in moški pogled na ljubezen in starševstvo, izraža dvome, upe, skrbi, trpljenje, a tudi vsakdanja drobna veselja. Ob prebiranju pisem, ki so prečkala morje, pred nami oživijo primorsko podeželje, svetovljanskost Egipta in švicarski kraji, kamor so se odpravljali Slovenci po zaslužek v nemirni dobi med obema vojnama. Vabljeni na predstavitev, kjer se bodo raziskovalke in člani družine ob branju odlomkov iz pisem, dotaknili tem aleksandrinstva, ljubezni med partnerjema in starševske ljubezni ter političnega konteksta, v katerem so pisma nastala.