Zaradi tehničnih težav z dirkalnikom Turk ob skupno zmago na reliju Nova Gorica

Foto: FB Rally Nova Gorica

Na reliju Nova Gorica, četrte postaje letošnjega državnega prvenstva, je slavil Francoz Emmanuel Guigou (Alpine A 110). Med slovenskimi vozniki je bil najboljši državni prvak Rok Turk (Hyundai i20 R5), ki je v skupnem seštevku z zaostankom 55 sekund osvojil drugo mesto. Francoski uspeh je dopolnil tretjeuvrščeni Pierre Ragues, prav tako z dirkalnikom Alpine 110.

V Novi Gorici so letos izvedli dirko po enoletnem premoru, saj je lanska preizkušnja zaradi epidemije odpadla. Prireditelji so letos dodali HP Renče, pa tudi daljši in prenovljen večerni petkov superspecial v središču Nove Gorice. Posadke so skupno morale prevoziti 13 HP v skupni dolžini 143 km.

Turk in njegov sovoznik Vili Ošlaj sta se v vodstvo prebila po petkovi drugi hitrostni preizkušnji relija. Po prvem dnevu sta imela 47 sekund naskoka, ki sta jo danes povišala na minuto in pol. Po tehničnih težavah z dirkalnikom na 11. HP Banjšice je začela prednost kopneti, tako da sta zaostala za Francozom in ostala brez skupne zmage. “Med 11. hitrostno preizkušnjo sva morala ustaviti in ugasniti motor, v nadaljevanju pa sem moral ves čas prestavljati z uporabo sklopke. Res mi je žal te izgubljene zmage, toda vsaj na cilju sem in tudi to veliko šteje,” je po tekmi povedal Rok Turk.

Foto: FB Rally Nova Gorica

Med slovenskimi posadkami sta med deseterico končala še Marko Grossi (Peugeot 208 rally4), ki je bil prvi v konkurenci dvokolesno gnanih dirkalnikov, na šestem in Jan Medved (Ford Fiesta rally4) na devetem mestu. Zadnji reli za DP v tej sezoni bo na sporedu konec oktobra v Idriji.

Poleg klasičnega relija so v Novi Gorici izvedli tudi preizkušnjo za električna vozila, 4. Eco Rally, kjer se vozniki merijo v točnosti. Zmagal je Španec Carlos Sergnese (VW e-golf), najboljši Slovenec pa je bil domačin Franko Špacapan (kia e-niro) na četrtem mestu.