Vzporedne volitve napovedujejo SDS četrtino glasov: V PRIČAKOVANJU URADNIH REZULTATOV

Foto: Pixabay

Slovenska demokratska stranka SDS je zmagovalka predčasnih državnozborskih volitev. Po rezultatih vzporednih volitev, ki jih je za TVS, POP TV, Siol.net in Planet TV pripravila agencija Mediana je prejela 24,4 odstotka glasov. Sledijo LMŠ, SMC, Levica, SD, NSi, Stranka Alenka Bratušek, DeSUS. V DZ se utegne vrniti tudi SNS

Po rezultatih vzporednih volitev bi SDS dobila 25 poslanskih sedežev. Na drugo mesto se je uvrstila Lista Marjana Šarca, ki je dosegla 12,6 odstotka oziroma 13 poslanskih sedežev. Vzporedne volitve kažejo, da je na tretjem mestu SMC z 9,8 odstotka glasov oziroma desetimi sedeži. Deset sedežev naj bi zasedla tudi Levica, ki so ji volivci namenili 9,5 odstotka glasov.

Foto: SDS – Janez Janša, predsednik SDS

SD je podprlo 9,3 odstotka volivcev in je dobila devet mest v DZ, sledi NSi s 6,6 odstotka in sedmimi poslanskimi mesti. S 5,5 odstotka glasovi bi Stranki Alenke Bratušek pripadlo pet poslanskih mest, sledi DeSUS s petimi odstotki glasov in  petimi sedeži. Na robu parlamentarnega praga se je znašla SNS, ki naj bi po rezultatih vzporednih volitev dobila 4,3 odstotno podporo in štiri poslanska mesta.“Ni nas strah jutrišnjega dne. Veselimo se ga,” je na Twitterju objavil predsednik SDS Janez Janša, ki se je zahvalil vsem, ki so se udeležili volitev in prevzeli svoj del odgovornosti do domovine.