Voznik v Anhovem zapeljal na brežino: OBRAT NA STREHO

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj so se na Goriškem pripetile tri prometne nesreče. Dopoldne okrog 11.30 je na regionalni cesti Nova Gorica–Tolmin, pri kraju Anhovo osebni avto zapeljal na brežino, se prevrnil na streho in obstal na cestišču. Na cesti med Prvačino in Dornberkom je osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo v obcestnem jarku, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

V Anhovem so posredovali gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite tekočine na vozišču. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica.

Ob 17-ih se je na cesti med Prvačino in Dornberkom zgodila prometna nesreča, v kateri je osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo v obcestnem jarku. Posredovali so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovane osebe, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine na vozišču, stabilizirali vozilo ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Štiri poškodovane osebe so bile prepeljane v SB Šempeter.

Okrog 14. ure je pri kraju Strmec pri Predelu v občini Bovec avstrijski motorist padel po cestišču in si zlomil nogo. Na kraju so mu gasilci PGD Bovec nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ki so ga oskrbeli in odpeljali na italijansko slovensko mejo.

Uredništvo