Volčji napad na planini Starijski vrh: MORIL V BLIŽINI ČLOVEKA

Foto: Pixabay

Ponoči je volk na planini Starijski vrh pokončal najmanj 10 ovac, sporočajo iz Pašne skupnosti Starijski vrh, ki združuje rejce drobnice v vaseh na območju Kobarida.

Večino kadavrov so našli na razdalji manj kot 150 metrov od koče, kjer so prenočevali domačini, kar pomeni, da je volk moril v neposredni bližini človeka.

V pašni skupnosti izpostavljajo, da imajo z volkom težave že vso pašno sezono. Doslej je, kot navajajo, pokončal 27 živali, najmanj 39 pa jih je pogrešanih.

Ugrizi na kadavrih in pričevanje domačina, ki je danes zjutraj videl volka na razdalji manj kot 30 metrov potrjujejo, da gre za napad te zveri. Pašnik še pregledujejo, tako da utegne biti število poginulih ovac še višje.

Foto: PD Kobarid

Rejci s tega območja so na vse pristojne organe sredi julija že podali zahtevo za izdajo ustne odločbe za odstrel. Kot so navedli v sporočilu za javnost, zadeva še ni rešena, rejci pa se počutijo prevarane in so na robu obupa. Volk je medtem moril tudi na bližnji planini Bošca, kjer je ubil eno in dodatno poškodoval drugo drežniško kozo, ki je ogrožena pasma.