Več kot 40 trgačev Rotary kluba Medana-Goriška: POMOČ DRUŽINI V STISKI

Foto: Rotary klub Medana-Goriška

Druge trgatve Rotary kluba Medana-Goriška se je udeležilo več kot 40 trgačev. Na pomoč je priskočila tudi podžupanja Občine Brda Teja Jelina. Z zbranimi sredstvi želijo pomagati socialno šibki družini iz Goriških Brd.

V več kot 45 let starem vinogradu s 1.600 trsi rebule v lasti družine Feri iz Kozane se je pred samo prenovo odvijala druga dobrodelna Rotary trgatev. Konec leta 2021 bo iz kleti Bužinel na Plešivem prišla že druga polnitev z etiketo kluba.

Posebnost tokratnega dogodka je bila tudi predstavitev prvega vina kluba Medana-Goriška, kar 880 steklenic rebule, ki je skorajda leto dni zorela v rabljenih hrastovih sodih. »Vino bo najprej na voljo za prodajo v našem in okoliških klubih ter na posebnih dogodkih, kasneje tudi širše. Izklicna cena je 20 evrov, pri tem pa velja poudariti da se bo skorajda tri četrtine izkupička prelilo v dobrodelne namene, ostalo bo namenjeno pokritju osnovnih stroškov pridelave,« pravi predsednik Rotary kluba Medana-Goriška Silvan Saksida.

Rotary klub Medana-Goriška
Foto: Rotary klub Medana-Goriška

Zbrana sredstva od udeležbe na trgatvi in izkupička od prodaje vina bo klub namenil socialno šibki družini iz Goriških Brd, s katero je navezal stik preko občine in centra za socialno delo.

Klub v briškem prostoru deluje že šesto leto. V tem času je podprl kar nekaj dobrodelnih projektov; od nabave defibrilatorjev, vsakoletnega pošiljanja otrok s posebnimi potrebami na Debeli Rtič, pomoči socialno šibkim družinam v lokalnem okolju, nabavi zaščitnih mask domu upokojencev v Podsabotinu. »Veseli nas predvsem naša sprejetost v lokalnem okolju in podpora s strani občine, ki se je pokazala predvsem v skupni donaciji domu v Podsabotinu,« poudarja Saksida.

RF