Včeraj v Sloveniji skoraj 2.000 novih okužb: 19 BOLNIKOV S COVIDOM-19 JE UMRLO

Foto: Pixabay

V petek so v Sloveniji opravili 7.025 testiranj in potrdili 1961 okužb z novim koronavirusom, kar je največje število od spomladanskega začetka epidemije. Delež pozitivnih testov je bil najvišji doslej, in sicer 27,9 odstotka. Umrlo je 19 bolnikov s covidom-19.

Hospitaliziranih je bilo 449 bolnikov, od tega 63 na intenzivni negi. Število hospitaliziranih se je tako glede na četrtek povečalo za 55, pri čemer so v domačo oskrbo odpustili 31 bolnikov. Število bolnikov v intenzivni negi se je medtem zmanjšalo za štiri.

Vir: FB Vlada RS

Skupno število umrlih bolnikov s covidom-19 od začetka epidemije se je po petkovi rekordni številki povzpelo na 235. Po podatkih ministrstva za zdravje je v petek 17 bolnikov s covidom-19 umrlo v bolnišnicah, dva pa v domovih za starejše občane.

Danes so začeli veljati številni ukrepi delne zaustavitve javnega življenja za zaustavitev naraščanja števila okužb. Strokovnjaki opozarjajo, da je še nekaj časa pričakovati visoko število okužb in naraščanje števila bolnikov s covidom-19, ki bodo potrebovali bolnišnično oskrbo. Podobno je pred dnevi opozoril tudi premier Janez Janša. Pristojni upajo, da se bo število okužb začelo zmanjševati prihodnji teden.

Foto: UKC Ljubljana

Skupno število potrjenih okužb od začetka epidemije je medtem zdaj pri 21.274, pri čemer je po podatkih Sledilnika za covid-19 aktivnih okužb 13.021.