Včeraj v Sloveniji 1.110 testov in 47 okužb s koronavirusom: 25. PRIMER V NOVI GORICI

Foto: ML

V nedeljo so opravili 1.110 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 47 testov. Nov, skupno pa 25. primer so potrdili v novogoriški občini, kjer so trenutno 4 aktivno okužene osebe. V nedeljo ni umrl noben bolnik s covidom-19.

V bolnišnicah se zdravi 40 bolnikov s covidom-19, od tega jih devet potrebuje intenzivno zdravljenje. Včeraj so jih šest odpustili v domačo oskrbo.

Včeraj so okužbe z novim koronavirusom potrdili v 23 občinah po državi, od tega 13 v Ljubljani, kjer je trenutno okuženih 167 občanov. Štiri primere so odkrili v Mariboru, kjer je 89 aktivno okuženih. Po tri okužbe so zaznali v Šentjurju in Lovrencu na Pohorju, po dve pa v Celju, Slovenski Bistrici, Škofji Loki, Radovljici in na Šentilju.

Foto: Pixabay

Nov primer so zabeležili tudi v Novi Gorici, kjer so trenutno štiri osebe aktivno okužene. Doslej so v novogoriški občini potrdili 25 okužb, prav toliko tudi v vipavski, kar je največ v Goriški regiji. Sledi Ajdovščina z 18 primeri.

V Sloveniji je bilo doslej potrjenih 3.749 primerov okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 135 bolnikov s covidom-19.