Včeraj v Sloveniji 5.891 testov in 1.503 okužbe: UMRLO OSEM BOLNIKOV S COVIDOM-19

Foto: FB Vlada RS

V torek so v Sloveniji opravili 5.891 testiranj na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 1.503 primere, kar je daleč največ doslej. Pozitivnih je bilo 25,5 odstotka vseh testiranih. Včeraj je umrlo je osem bolnikov s covidom-19.

V bolnišnicah se zdravi 333 bolnikov s covidom-19, od tega jih 55 potrebuje intenzivno zdravljenje. S pomočjo ventilatorja jih diha 41. V bolnišnice so v torek na novo sprejeli 60 bolnikov, 32 so jih odpustili v domačo oskrbo.

Vir: UKC Ljubljana

Trenutno je v državi aktivno okuženih 8.860 ljudi, število okuženih v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa se je povzpelo na 423, kažejo podatki Sledilnika za covid-19. Doslej so v Sloveniji potrdili skupaj 15.982 okužb z novim koronavirusom, umrlo je skupaj 200 bolnikov s covidom-19.

“Podatki za včeraj so najslabši doslej. Rasteta nam tako število okuženih kot žal tudi delež okuženih. Pozitiven je že vsak četrti opravljen test,” je na vladni novinarski konferenci povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, ki opozarja, da so zadeve zelo resne: “Če želimo zamejiti in upočasniti širjenje virusa, bomo morali pri tem pomagati vsi, vsak na svoj način.” Delodajalce je ponovno pozval, da če je le mogoče, delo organizirajo na način, da lahko zaposleni delajo od doma.

Foto: Pixabay

Po Kacinovih besedah, se po vsej državi, še posebej pa na Gorenjskem, ki ima med vsemi regijami trenutno tudi najvišjo incidenco pojavnosti okužb z novim koronavirusom, pojavljajo nova, lokalna žarišča. To so Železniki, Kranj, Kamnik, Jesenice pa tudi Novo mesto, Murska Sobota, Prevalje, Krško, prav tako še vedno ostaja žarišče Škofja Loka.

Skladno z načrtom za ukrepanje v pogojih epidemije na državni, regijski in občinski ravni je bilo včeraj angažiranih tudi 1.242 pripadnikov sil za zaščito, reševanje in pomoč, predstavnikov javnih služb in drugih.