Valter Birsa se je odločil za slovo

Foto: FB A.C. Chievo Verona - Valter Birsa (levo) na tekmi z nekdanjim klubom Milanom.

Dolgoletni slovenski nogometni reprezentant, 35-letni Valter Birsa se je odločil, da zaključi bogato igralsko kariero. To odločitev je danes sporočil na Instagramu.

V dresu slovenske izbrane vrste je Birsa od leta 2006 do 2018 odigral 90 tekem in dosegel 7 golov.

“Prišel je čas, da oznanim konec moje nogometne kariere. To počnem z zadovoljstvom in ponosom, ki izhajata iz tega, kar mi je dala ta čudovita športna in življenjska izkušnja,” je zapisal Valter Birsa in dodal: “V vsakem mestu, s katerimkoli dresom, sem vedno dal vse od sebe z zavzetostjo in ljubeznijo. Želim se zahvaliti vsem ljudem, ki so me spremljali na tej dolgi in lepi poti: soigralcem, trenerjem, predsednikom, zdravnikom, fizioterapevtom, ekonomom in ostalim klubskim sodelavcem in številnim navijačem ekip, v katerih sem igral. Vedno bom hvaležen vsem, ki so me pri tem podpirali. Hvala vsem prijateljem, ki so mi bili ves čas blizu. Največja hvala gre pa moji družini, ki me je vedno podpirala in prenašala.“

Valter Birsa je nogometno pot začel pri petih letih v Biljah, nato se je kalil v vrstah Primorja in Gorice, za katero je v članski konkurenci zabil kar 29 zadetkov. Leta 2006 se je prvič preselil v tujino in zaigral za francoski Sochaux. V Franciji je nosil tudi dres Auxerra.

Njegov zadnji klub je bil v sezoni 2019/20 Cagliari, za katerega je zbral 25 nastopov. Sardinska zasedba bo tako zapisana kot njegov zadnji poklicni klub v vlogi igralca. Pred tem je bil član Chieva iz Verone, katerega dres je nosil od leta 2014. V Italiji je igral še za Genoo, Torino in Milan, v italijanski Serie A pa je skupaj dosegel18 golov.