V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.771 klicev. Med 734 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 140 prometnih nesreč, 90 kršitev javnega reda in miru ter 100 kaznivih dejanj.

 

V 119 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje in  v  4 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika in  zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu pa so 10 voznikom zasegli vozilo.

Ob 13.33 sta na Industrijski cesti v Izoli trčila osebno vozilo in skiro. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečene osebe, ki je bila odpeljana v SB Izola.

Ob 14.52 je na cesti Sorica–Bohinjska Bistrica, občina Bohinj, padel voznik skuterja. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so voznika našli višje v smeri vasi Sorica. Kraj dogodka so zavarovali in odklopili akumulator. Nepoškodovanega voznika je na kraju pregledala zdravnica.

Ob 15.18 je pri naselju Laze, občina Novo mesto, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Reševalci NMP Novo mesto so poškodovanega voznika oskrbeli na kraju in odpeljali v SB Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator.

Ob 15.52 so na Štajerski avtocesti pred predorom Podmilj proti Celju v naletu trčila tri osebna vozila. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč eni poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Domžale.

Ob 17.04 je na Ankaranski cesti v Kopru motorist trčil v zadnji del osebnega vozila in se pri tem poškodoval. Reševalci NMP so ga oskrbeli in odpeljali v SB Izola. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in urejali promet do prihoda policije.

Ob 18.51 so v naselju Medno, občina Ljubljana, trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli lažje poškodovano osebo, odklopili akumulatorje ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 67 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 18 vlomov, 5 groženj, po 3 drzne tatvine, ponarejanja denarja in nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 rop, ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 259 oseb, 246 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (124), Rusije (45) in Maroka (38).

Spletno uredništvo