V Vrtojbi jo je vlomilec popihal, objestneža pa so prijeli

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V nočnem času je bil v Vrtojbi na delu vlomilec v avtomobile, ki jo je popihal s plenom, včeraj popoldne pa objestnež, ki so ga zalotili pri delu.

Ponoči je neznani storilec vlomil v avtomobil v Vrtojbi. Razbil je steklo na voznikovih vratih in iz notranjosti vzel platneno torbico z vsebino. Najbrž ga vsebina v njej ni zadovoljila, zato jo je odvrgel, ne da bi si kaj prilastil. Tudi pri drugem vlomu v avtomobil, ki je bil parkiran na dvorišču stanovanjske hiše v Vrtojbi, je neznani storilec razbil steklo na voznikovih vratih in ukradel denarnici z gotovino, bančnimi karticami ter dokumenti. Eno od plačilnih kartic je nepridiprav že preizkusil in na različnih mestih opravil več transakcij v manjših zneskih.

Foto: FB Slovenska policija

Avtomobil, ki je bil včeraj popoldne parkiran pred gostinskim objektom v Vrtojbi, je bil tarča objestneža, ki je z neznanim ostrim predmetom prerezal prednjo in desno pnevmatiko. Pri objestnem dejanju so ga zalotili. Nastala je škoda v višini okoli 400 evrov. Oškodovanec je od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja odstopil.