Smrt Novogoričana v Vogrščku

Foto: geago.si - Vogršček

Včeraj ob 17.44 so v akumulacijskem jezeru Vogršček opazili utapljajočo osebo, je na svoji spletni strani sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje.

68-letni moški iz Nove Gorice je včeraj okoli 17. ure na surf deski veslal proti sredini akumulacijskega jezera in po približno pol ure iz neznanega razloga padel v jezero. Ob 21.22 uri so potapljači utopljenca našli okoli sto metrov od obale, sporočajo iz PU Nova Gorica.

Regijski center za obveščanje Nova Gorica je o dogodku ob 17.41 obvestil Policijsko upravo Nova Gorica. Pri reševalni akciji so sodelovali tudi poklicni gasilci in potapljači javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Nova Gorica ter reševalci nujne medicinske pomoči. Pri iskanju moškega na delu akumulacijskega jezera, kjer so ga očividci nazadnje videli, so se jim pridružili tudi štirje potapljači Društva za podvodne dejavnosti Soča. Območje in dno akumulacijskega jezera so pregledovali s pomočjo čolna in sonarja. Zdravstveno osebje je na kraju potrdilo smrt pokojnega in odredilo sanitarno obdukcijo, pri čemer bodo ugotovili natančen vzrok smrti.

Glede na okoliščine tragičnega dogodka so policisti tujo krivdo izključili in bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.