V Vipavi ter v bližini Ročinja trčila avtomobila

Foto: FB Slovenska policija

V četrtek so se na severnoprimorskih cestah zgodile štiri prometne nesreče, v katerih so štiri osebe utrpele poškodbe. Pri Ročinju ter v Vipavi sta trčili osebni vozili, na regionalni cesti med Predelom in Bovcem je voznica z avtomobilom pristala v reki Koritnici, na Bazari pa je padel voznik skuterja, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Nekaj minit pred 15. uro je počilo v bližini Ročinja, v kanalski občini, kjer sta trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost gasilske enote (JZ GRD GE) Nova Gorica, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila in odklopili akumulatorje na vozilih. Poškodovano osebo so reševalci NMP Tolmin prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Ob 16.11 sta v bližini Goriške ceste v Vipavi trčili osebni vozili. V nesreči sta se poškodovali dve osebi, ki so ju reševalci NMP Ajdovščina odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Ajdovščina so poškodovanim vozilom odklopili akumulatorje in očistili cestišče.

Ob 6.24 je na regionalni cesti med Predelom in Bovcem, v bližini naselja Log pod Mangartom v občini Bovec, voznica zapeljala s ceste in obstala v reki Koritnici. Gasilci PGD Bovec so avto izvlekli iz struge. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Tolmin in jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Foto: ML

Ob 19.48 je pri vstopu na hitro cesto na Bazari, občina Šempeter-Vrtojba, padel voznik skuterja. Posredovali so gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili baterijo in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica.