V šempetrski bolnišnici 36 covid bolnikov: PET NA RESPIRATORJIH

Foto: ML

V sredo je bilo v Goriški regiji potrjenih 48 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. V šempetrski bolnišnici je trenutno 36 bolnikov s covid-19, od tega šest na intenzivni enoti, pet pa jih potrebuje pomoč respiratorja.

V sredo so največ okužb zabeležili v občini Ajdovščina in sicer 12, v ostalih občinah Goriške regije pa Bovec 8, Idrija 7, Nova Gorica 6, Tolmin in Cerkno po 5, Kobarid 3, Renče – Vogrsko in Brda po 1, Kanal, Miren – Kostanjevica, Šempeter – Vrtojba in Vipava pa brez novih okužb.

Foto: Pixabay

Največ aktivno okuženih je v občini Tolmin 166, v mestni občini Nova Gorica jih je 134, v občini Idrija pa 123.

Glede na 14 dnevno pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev sta na severnem Primorskem v ospredju občini Tolmin (1.527) in Bovec (1.399), po tem primerjalnem podatku pa je najugodnejša slika v občinah Kanal ob Soči in Miren – Kostanjevica (321) ter Vipava (351).

O številnih okužbah poročajo v podjetju MAHLE Electric Drives Bovec. Tam je vse pripravljeno za testiranje vseh zaposlenih. Kar nekaj okužb so zabeležili tudi v TKK Srpenica. Delo v proizvodnji, kjer je manjši del okužb, zaenkrat poteka brez večjih težav.

Foto: obcina.bovec.si

Iz občinskega štaba CZ Cerkno so sporočili, da so opravili servis na agregatu (z menjavo olja ter akumulatorjev), ki bo nameščen v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti na Medvedjem Brdu, kjer je urejena t. i. rdeča cona za oskrbovance Doma starejših Črni vrh. Tam namreč lahko, sploh pozimi, pride do izpada električne energije.

Osnovna šola Cerkno je danes pripravila 14 kosil za učence (do subvencionirane prehrane v šoli jih je sicer upravičenih 78) in 3 za dijake. Starši sami prevzemajo tople obroke.

V občinskem štabu CZ Idrija se pripravljajo na morebitno vzpostavitev rdeče cone v Modri dvorani. Pregledali in izrisali so načrt postavitve sejemskih panelov, katerih postavitev je mogoča v 24 urah.