36-letni voznik v Šempetru zbil starejšo pešakinjo: HUDE POŠKODBE 81-LETNICE

Foto: ML (fotografija je simbolična)

Danes zjutraj, nekaj minut po 7. uri, se je na Žnidarčičevi v ulici Šempetru zgodila hujša prometna nesreča. Voznik osebnega vozila je na prehodu za pešce zbil 81-letno domačinko, ki naj bi utrpela hude poškodbe.

V trenutku, ko je 81-letna domačinka prečkala Žnidarčičevo ulico iz smeri tamkajšnje trgovine, jo je s sprednjim delom avtomobila zbil 36-letni voznik iz okolice Ajdovščine, ki je vozil iz smeri semaforiziranega križišča proti Mirnu.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče novogoriški policisti pozivajo morebitne očividce, ki bi jim lahko nudili koristne informacije, da se zglasijo na Postaji prometne policije Nova Gorica (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici), pokličejo na številko postaje 05/393-41-00 oziroma pišejo na [email protected] Lahko se zglasijo tudi na katerikoli drugi policijski postaji, pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Foto: ML

Po trčenju je 81-letnico odbilo naprej od prehoda za pešce. Oskrbeli so jo novogoriški reševalci in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Utrpela naj bi hude poškodbe. Novogoriški poklicni gasilci so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem.