Zaradi bolezni zaposlenih manj kirurških obravnav v šempetrski bolnišnici

Foto: ML, Pixabay

V šempetrski bolnišnici imajo trenutno šest obolelih med zaposlenimi. Vsi prihajajo s kirurškega oddelka, zato so bili primorani zmanjšati število kirurških obravnav.

Šempetrska bolnišnica je že v preteklem tednu razglasila fazo tri, kar pomeni, da za zaposlene, ki prihajajo v tesen stik z obolelimi, ni uvedena karantena, ampak se le vsakodnevno testirajo in ob uporabi obvezne zaščitne opreme ostajajo v delovnih procesih.

Kot je povedala strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler, je med odsotnimi zaradi bolezni en zdravnik, pet pa jih je zaposlenih v zdravstveni negi. Ker vsi oboleli prihajajo iz kirurške službe, se je v zadnjih 24 urah nekoliko spremenil režim zdravstvenih procesov: „Od danes smo morali še dodatno zmanjšati število operativnih programov. Pacientov, ki bi prišli na zdravljenje v bolnišnico, ne moremo hospitalizirati v sivo cono, od koder izhajajo ti oboleli, posledično pa imamo manj posteljnih kapacitet za novo sprejete bolnike,“ pojasnjuje Savnik Winklerjeva.

Foto: Pixabay

Na covidnem oddelku šempetrske bolnišnice trenutno zdravijo 32 bolnikov. Intenzivno zdravljenje jih potrebuje 8, od tega pa jih je 5 priključenih na ventilatorje. Tudi v šempetrski bolnišnici so že sprejeli bolnika s potrjeno različico omikron, ki pa je razmeroma hitro okreval in je že odpuščen v domače okolje.