V prvi polovici leta pozitivno poslovanje šempetrske bolnišnice

Foto: Pixabay

Šempetrska bolnišnica je v prvi polovici leta 2021 poslovala pozitivno, so se na četrtkovi seji seznanili člani sveta zavoda, ki so potrdili načrt dela in finančni načrt bolnišnice. Z razpisom za direktorja bolnišnice želijo počakati.

S programom dela in finančnim načrtom, ki ju je sestavil sedanji vršilec dolžnosti direktorja bolnišnice Ernest Gortan, so zelo zadovoljni, je po seji pojasnila predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž, ki predvideva tudi več novih investicij, ki so bile v zadnjih letih zapostavljene.

Foto: Finance, ML

Na željo ministra za zdravje, ki si želi direktorja s polnim mandatom in stabilizacijo bolnišnice, je svet zavoda na dnevni red uvrstil tudi točko o novem razpisu za direktorja šempetrske bolnišnice. Gortanu se je namreč 17. junija iztekel enoletni mandat v. d. direktorja, a na objavljen razpis ni bilo nobene prijave, zato mu je svet zavoda na majski seji podaljšal mandat še za največ leto dni. Na razpis se je sicer prijavil le Gortan, a je tik pred odločanjem o njegovem imenovanju za polni mandat svojo prijavo umaknil.

Na novinarsko vprašanje o ponovni kandidaturi za direktorja bolnišnice je Ernest Gortan povedal, da morajo za uspešno poslovanje zavoda usklajeno delovati vodstvo, svet zavoda in ministrstvo za zdravje.

Foto: ML

Oddelek ortopedije, ki je bil zaradi covidnega oddelka začasno preseljen v novo stavbo, kjer je imel le omejen obseg dela, se je tem tednu vrnil na staro lokacijo v tretje nadstropje stare bolnišnične stavbe. V želji po skrajšanju čakalnih vrst bodo na oddelku ortopedije delali tudi v popoldanskem času ter ob koncih tedna.