V pričakovanju Andrejeva sejma v Gorici: KRAMARJI ZA VARNOST

Foto: ML

Med 30. novembrom in 8. decembrom se bo tudi letos v Gorici odvijal priljubljen Andrejev sejem, ki vsako leto privabi veliko obiskovalcev z obeh strani meje. Tudi tokrat bo v ospredju zagotavljanje varnosti.

Stroške za varnost bodo letos prvič prispevali tudi kramarji, ki bodo svoje blago prodajali od sobote, 30. novembra, do ponedeljka, 2. decembra. Vrtiljaki bodo na običajnem prizorišču v Ljudskem vrtu, na Trgu Battisti in v Ulici Cadorna delovali do 8. decembra, je poročal Primorski dnevnik.

V četrtek, 5. decembra, bo kot običajno na programu učenčev popoldan. Tudi letos bodo karte za vrtiljake delili tudi po šolah v sosednjih krajih v Sloveniji.

Občinski odborniki so sprejeli sklep, s katerim so določili smernice za organizacijo dogodka. Med drugim bo posebna pozornost namenjena varnosti, k zagotavljanju katere bodo prvič prispevali tudi sami kramarji, kot se je med drugim že zgodilo tudi ob letošnjih Okusih ob meji. Na občini so izračunali, da bo za zagotavljanje varnosti na Andrejevem sejmu potrebno plačati 37.000 evrov; občina bo zanjo namenila 24.000 evrov, kramarji pa preostalih 13.000 evrov. Za udeležbo na sejmu bodo stojničarji poleg plačila predvidenih davkov prispevali od 50 do 70 evrov za delovanje varnostne službe. Upravitelji vrtiljakov bodo plačali višji znesek; za manjše vrtiljake 150 evrov, za večje pa 410 evrov.