V okolici šole na Goriškem prodajali drogo: HIŠNE PREISKAVE

Foto: Pixabay

Kriminalisti so v okolici ene od šolskih ustanov na Goriškem zaznali, da so mlajše osebe svojim vrstnikom ponujale prepovedano drogo. Na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovitev so policisti od okrožnega sodišča v Novi Gorici pridobili odredbo za hišne preiskave, ki so jih opravili pri petih mladoletnih osumljencih in eni polnoletni osebi na sedmih različnih lokacijah na območju Severne Primorske.

Policija je bila v fazi zbiranja obvestil v kontaktu s centri za socialno delo in šolsko ustanovo. O dogodkih so v primeru mladoletnih oseb seznanili tudi njihove starše.

Kriminalisti so pri osumljencih našli in zasegli manjšo količino kokaina, 126 tablet ekstazija, približno dva kilograma konoplje in pripomočke, ki jih osumljeni uporabljajo pri prodaji prepovedanih drog. Zasežene snovi in rastline so poslali v nadaljnjo analizo. Poleg tega so med hišnimi preiskavami našli in zasegli tudi denar.

Foto: Pixabay

Obravnavane osebe so utemeljeno osumljene storitve skupno 12 kaznivih dejanj zlorabe prepovedanih drog in sicer osmih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in štirih kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu. Zoper njih bodo podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.