V Novi Gorici letni kino Silvana Furlana: NE BOM VEČ LUZERKA

Foto: Kinoatelje

Danes se v sklopu Poletne scene v Novi Gorici začenja Letni kino Silvana Furlana. V devetih filmskih nočeh bo med 25. julijem in 2. avgustom na Ploščadi Silvana Furlana za novogoriško mestno hišo na sporedu skoraj dvajset del slovenske in svetovne filmske produkcije.

Poletni filmski večeri v mestu vrtnic se nocoj ob 21. uri začenjajo z uspešnico Urše Menart Ne bom več luzerka (2018). Film govori o vsakdanu devetindvajsetletne diplomantke umetnostne zgodovine, ki ugotovi, da bo odrasti težje, kot je pričakovala. 

Letni kino Silvana Furlana že sedmo sezono zapored programsko vodi in koordinira Kinoatelje pod okriljem Mestne občine Nova Gorica. Filmi so opremljeni s slovenskimi podnapisi,  vse projekcije pa so brezplačne.

Jutri se bo letni kino nadaljeval z v Cannesu nagrajenim filmom režiserke Alice Rohrwacher Srečen kot Lazzaro (2018), zgodbo o manjši vrsti svetosti, brez čudežev, brez posebnih ali nadnaravnih sposobnosti, brez posebnih učinkov. V nedeljo, 28. julija, bo na sporedu animirani film Mirai (2018) o čarobnem potovanju skozi čas, ki bo uročil tako otroke kot odrasle. 

Foto: Kinoatelje

V primeru slabega vremena bodo projekcije v veliki dvorani novogoriške mestne hiše. Filmske projekcije bodo, kot je že tradicija, obogatili tudi gosti – člani filmskih ekip in drugi sodelujoči.