V Novi Gorici Jorgić preko Portugalca Apolonia, jutri ga čaka Hrvat Pucar

Foto: FB Darko Jorgić

Danes se je v Novi Gorici začel glavni turnir namiznoteniške serije WTT Contenders z nagradnim skladom 75.000 ameriških dolarjev. Glavni slovenski adut, Darko Jorgić, sicer deseti igralec sveta, je v boju za uvrstitev med najboljših 16 s 3-1 (5, -6, 3, 3) ugnal Portugalca Thiaga Apolonio.

Hrastničan se bo v osmini finala srečal s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, ki ga je v dosedanjih pomembnejših dvobojih premagoval. V nadaljnje tekmovanje se ni uspelo uvrstiti Deniju Kožulu, ki ga je po ogorčenem boju s 3-2 premagal Romun Iulian Chirita. Uspešnejši je bil Logatčan v konkurenci mešanih parov, kjer se je v osmini skupaj s Katarino Stražar po zaostanku z 0-2 veselil najtesnejše zmage proti Luksemburžanoma Ericu Glodu in Sarah de Nutte. Za uvrstitev v polfinale bosta jutri igrala proti Indijcema Sahtyjanu Gnanasekaranu ter Maniki Batra.

Med posameznicami sta obe Slovenki izpadli. Stražarjevo je s 3:0 (11, 3, 8) premagala Čehinja Hana Matelova, Ano Tofant pa s 3-1 (10, -9, 9, 6) Južnokorejka Shin Yubin. Slednja je bila skupaj s Kim Hayeong usodna tudi za dvojico Stražar/Tofant, Slovenki sta izgubili z 1-3.

Med moškimi pari se je Jorgić skupaj s klubskim soigralcem Čehom Tomašem Polanskym uvrstil v četrt-finale. V osmini sta s 3-2 ugnala Poljaka Macieja Kubika in Samuela Kulczyckija. Naslednja tekmeca slovensko-češkega para bosta Romun Ovidiu Ionescu in Španec Alvaro Robles. V tej konkurenci bi moral nastopiti tudi Kožul, a sta s partnerjem Nemcem Ricardom Waltherjem dvoboj predala.