V Neblem iz kombija najmanj 15 migrantov: PREVOZNIKA UJELI V GONJAČAH

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj je voznik kombija v Neblem v Goriških Brdih izkrcal najmanj 15 migrantov, ki so nezakonito prestopili mejo. 27-letnega prevoznika so policisti izsledili v naselju Gonjače, migrante pa še iščejo, sporočajo iz Policijske uprave Nova Gorica.

V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici kriminalisti primer preiskujejo v smeri suma prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Za to kaznivo dejanje je predvidena kazen od treh do desetih let zapora in denarna kazen.

Foto: FB Slovenska policija

Občan je okoli 9.30 obvestil policiste, da je na območju naselja Neblo v bližini državne meje z Italijo voznik belega kombija kranjskih registrskih številk pripeljal in izkrcal najmanj 15 migrantov, ki so nezakonito prestopili mejo. Vozilo so policisti izsledili v naselju Gonjače. Za volanom kombija je bil 27-letni voznik z območja Policijske uprave Ljubljana, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu novogoriški policisti vozilo zasegli, zoper voznika pa bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Foto: Facebook (fotografija je simbolična)

Policisti so ugotovili, da je voznik migrante vozil v tovornem delu vozila. Vozilo je sicer registrirano za prevoz največ treh oseb. Zaradi takšne vožnje je voznik povzročil tudi nevarnost za življenje oziroma zdravje.