V Mlinotestu v prenovo za konkurenčnost in preživetje

Foto: Pixabay

V ajdovski družbi Mlinotest se zavedajo, da lahko na zahtevnem trgu preživijo le s posodobitvijo. V letu in pol bodo v prenovo proizvodnje vložili več kot 12 milijonov evrov.

V Mlinotestu bodo popolnoma prenovili tovarno sušenih testenin in mlin za pšenico ter tako povečali zmogljivost, varnost in kakovost, s tem pa tudi konkurenčnost.

Pred dvema mesecema so v ajdovski družbi odprli tudi novo skladišče zamrznjenih izdelkov. Kot pojasnjuje predsednik Mlinotestove uprave Danilo Kobal, proizvodnja in prodaja zamrznjenih pekarskih izdelkov, predvsem v izvozu, lepo raste, povpraševanje pa je veliko. Večjo novost predstavlja tudi digitalizacija proizvodnje in vseh poslovnih procesov, ki bo zaključena do konca letošnjega leta.

Konec tedna bo v Ajdovščini potekal festival testenin Pašta fešta, na katerem se bo predstavilo 11 ponudnikov, ki bodo pripravili preko 20 različnih jedi s testeninami.

“Če se durum pšenica oziroma zdrob v enem letu podraži za kar 100 odstotkov, je težko, da ne bi dvignili cen naših izdelkov. Eno podražitev smo v letošnjem letu že izvedli, vendar dvigov cen surovin, embalaže, energentov in prevozov niti približno nismo prenesli v končno ceno izdelkov,“ pojasnjuje Danilo Kobal in dodaja, da jih ob novi žetvi čaka nov dvig cen surovin, zaradi česar bodo ponovno prisiljeni dražiti izdelke. Vseh podražitev ne bodo prenesli v končno ceno izdelkov, saj se zavedajo posledic, ki jih te podražitve prinašajo.