Prizidek zdravstvenega doma v Novi Gorici v letu in pol

Foto: Stvar

Začenja se gradnja prepotrebnega prizidka novogoriškega zdravstvenega doma, ki bo obsegal štiri etažni objekt s površino 3.000 m2 in podzemno garažo s prostorom za 240 vozil. Kot poudarjajo v ZD Nova Gorica, bodo težko pričakovani prostori tako osebju kot tudi pacientom bistveno olajšali izvajanje dejavnosti.

Ocenjena vrednost investicije znaša 12.900.000 evrov. Od tega bo novogoriški zdravstveni dom prispeval 7 milijonov evrov, 2,5 milijona evrov načrtujemo pridobiti na razpisu Ministrstva za zdravje RS, preostala sredstva pa bo zagotovila novogoriška mestna občina. Prizidek naj bi predvidoma odprli v letu 2024.

V petek je bil v delo za gradnjo prizidka Zdravstvenega doma Nova Gorica uveden izvajalec, podjetje Makro 5 Gradnje d.o.o., ki bo v naslednjem tednu najprej uredil začasno nadomestno javno parkirišče na območju travnika med Ulico Gradnikove brigade in sodiščem, nato pa ogradil območje gradbišča prizidka.

V prizidku bodo urejeni prostori za ambulante pediatrije, fizioterapije, družinske medicine in ginekologije in s tem zagotovljeno, da bo na enem mestu združena večina storitev osnovnega zdravstvenega varstva v Novi Gorici.

Foto: Stvar

Kot sporočajo iz novogoriške mestne občine, bo izvajalec vse lastnike stanovanj in poslovnih prostorov v neposredni bližini gradbišča pisno obvestil o poteku monitoringa – spremljanja vpliva gradnje objekta na okoliške stavbe. Negativnih vplivov ne pričakujejo, vplive gradbišča pa bodo v dobro stanovalcev in ostalih lastnikov tekom gradnje spremljali. V času gradnje bo na nadomestno lokacijo v bližini prestavljen tudi ekološki otok, namenjen stanovalcem stanovanjskih blokov na Cankarjevi ulici 20 in 22 ter Ulici Gradnikove brigade 9.

V garažni hiši bo parkiranje na voljo tudi za obiskovalce zdravstvenega doma, nova zunanja ureditev okolice prizidka pa bo bolj prijazna, z več zelenja in dreves.