V letu 2023 v Hitu pričakujejo okrog 3 milijone evrov dobička

Foto: ML

Poslovanje novogoriške družbe Hit se je v drugi polovici leta, po junijskem odprtju dejavnosti izboljšalo. V času obratovanja igralnic so izgubo s slabih šest milijonov evrov znižali na milijon.

V prihodnjem letu v Hitu pričakujejo stabilnejše poslovanje, ki naj bi jim navrglo okrog tri milijone evrov dobička. V družbi načrtujejo tudi nove projekte, ki naj bi jih začeli uresničevati prihodnje leto.

Foto: Pixabay

Predsednik uprave družbe Hit Tomaž Repinc je svetnikom Mestne občine Nova Gorica predstavil poslovanje družbe v lanskem in letošnjem letu. Kot je pojasnil, je bila pretekla izguba posledica zaprtja Hita. V zadnjih dveh letih so v družbi izvedli veliko ukrepov na stroškovni strani. Po junijskem odprtju se je poslovanje izboljšalo, kaj se bo zgodilo do konca leta, pa je težko napovedovati. December je v Hitu običajno najboljši mesec po prihodkih, zaradi epidemiološke situacije v Sloveniji pa položaj trenutno ni dober, še pojasnjuje prvi mož Hita.

Foto: Hit – Tomaž Repinc

V Hitu, kjer imajo trenutno 1.587 zaposlenih, izvajajo program presežnih delavcev, ki ne predvideva odpuščanja, ampak fleksibilnost in prerazporejanje zaposlenih, pojasnjuje Repinc.