Znižanje brezposelnosti v Goriški regiji za skoraj 30%

Foto: Pixabay

Na novogoriški območni službi Zavoda za zaposlovanje se veselijo ugodnega trenda zaposlovanja. Lanska brezposelnost na območju Goriške regije se je namreč v primerjavi z letom 2020 znižala za skoraj 30 odstotkov.

Preteklo leto so na novogoriški območni enoti Zavoda za zaposlovanje zaključili z okoli 2.400 brezposelnimi osebami. V decembru 2021 so v primerjavi s predhodnim mesecem znova zaznali upad brezposelnosti.

Foto: ML

V preteklem letu so delodajalci na območju celotne goriške regije ponudili okoli 7.800 delovnih mest, kar je v primerjavi z letom 2020 kar 45 odstotkov več, je za Radio Robin povedala direktorica novogoriške območne enote Zavoda za zaposlovanje Tanja Cink in pojasnila, da ostaja struktura prostih delovnih mest vedno približno enaka. Največ jih je bilo s področja predelovalne dejavnosti, gradbeništva, zdravstva in pa socialnega varstva.

Foto: Pixabay

Novogoriška območna enota sodi med tiste, v katerih se je brezposelnost v letu 2021 najbolj znižala v primerjavi z letom 2020, in sicer za skoraj 30 odstotkov.