V eksploziji na območju Idrije hude poškodbe 61-letnika

Foto: hostel-idrija.si

Včeraj je prišlo na območju Idrije do eksplozije, v kateri se je huje poškodoval 61-letni moški, nastala pa je tudi večja gmotna škoda. V času eksplozije v neposredni bližini ni bilo drugih oseb, sporočajo iz PU Nova Gorica.

O dogodku so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Na podlagi vseh ugotovljenih dejstev bodo moškega kazensko ovadili na državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve
splošne nevarnosti.

Moški je iz kleti stanovanjske hiše s transportnim vozičkom na dvorišče zapeljal leseno omaro, namenjeno za shranjevanje orožja. Ko je poskušal odpreti predal oz. vrata omare, je prišlo do detonacije oz. eksplozije neznanega eksplozivnega sredstva. Pri tem je utrpel predvidoma hude telesne poškodbe, nastala je tudi večja škoda na dveh osebnih avtomobilih in dveh stanovanjskih objektih. Poškodovani moški je ostal pri zavesti. Po oskrbi so ga reševalci odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Foto: FB Slovenska policija

Policistom policijske postaje Idrija in kriminalistom sektorja kriminalistične policije policijske uprave Nova Gorica so se kasneje pri preiskavi okoliščin eksplozije pridružili tudi strokovnjaki oz. bombni tehniki iz oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije. Takoj po nezgodi so na kraju posredovali tudi idrijski gasilci, ki so nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega.