V Brdih neprilagojena hitrost voznika začetnika: SMRT 48-LETNEGA SOPOTNIKA

Foto: GENG

Na regionalni cesti v neposredni bližini naselja Zali Breg pri Dobrovem se je sinoči zaradi neprilagojene hitrosti zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala smrtno žrtev, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.

20-letni voznik začetnik je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in so ga reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, 48-letni sopotnik pa je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Po izpeljavi ostrega levega nepreglednega ovinka pred vasjo Zali Breg preko neprekinjene sredinske črte je mladi voznik prehitel pred seboj vozeče osebno vozilo. Z avtomobilom je zapeljal na desno smerno vozišče in nato pripeljal v blagi levi pregledni ovinek. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal v desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s prednjimi desnimi vrati in desnim zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil prometni znak za naselje. Zatem je po travnati površini vozil še približno 40 metrov, nakar je njegovo vozilo zaneslo v levo proti desnemu robu vozišča, kjer je prevozil grmičevje ene od stanovanjskih hiš. Vozilo je zaneslo v levo preko vozišča, kjer se je s prednjim levim delom zaletelo v betonski zid ob levi strani ceste, se odbilo v desno in pristalo na strehi.

Žrtev prometne nesreče je 48-letni italijanski državljan iz Palmanove. Avtomobil tipa Honda jazz je vozil 20-letni Italijan iz kraja Terzo d’Aquileia, poroča Primorski dnevnik.

Policistom in reševalcem nujne medicinske pomoči so pomagali poklicni gasilci iz Nove Gorice. Policisti postaje prometne policije Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo okoliščin prometne nesreče in bodo po zaključku 20-letnega voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Foto: FB Slovenska policija

Policija je o prometni nesreči obvestila pristojne pravosodne organe. Obveščeni so bili tudi italijanski varnostni organi. Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Novi Gorici je odredil sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.