Upadanje okužb v Goriški regiji v zadnjem tednu: 36,4 NA 100.000 PREBIVALCEV

Foto: EČ (Regijski štab CZ za severno Primorsko)

Na severnem Primorskem je bilo v nedeljo potrjenih le 5 novih okužb, aktivno okuženih pa je trenutno 686 oseb. V zadnjem 7-dnevnem obdobju sta bili v Goriški regiji potrjeni skupno 302 okužbi, kar v povprečju znaša 43,1 na dan, oziroma 36,4 na 100.000 prebivalcev (na državni ravni 39,1). Le dve regiji imata nižjo pojavnost.

V šempetrski bolnišnici je 37 bolnikov s covidom-19, od tega so trije v intenzivni enoti, dva pa potrebujeta pomoč respiratorja. Skupno število doslej okuženih v 13 občinah severne Primorske je 8.206 (6,9 %).

Na včerajšnjem popoldanskem testiranju zaposlenih v šolstvu v Vipavi, v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (CIRIUS) in zaposlenih v storitvenih dejavnostih  je bilo skupno opravljenih kar 326 testov. Prav vsi so bili negativni.  

Danes med 16. in 18. uro bo v Vipavi prvič organizirano tudi množično hitro testiranje za splošno populacijo. Potekalo bo v prostorih Kulturnega doma.

Foto: Pixabay

Včeraj je bilo v ZD Nova Gorica opravljenih 13 potrditvenih testov z metodo PCR. Pri desetih je bil je bil rezultat PCR testa enak rezultatu hitrega testa, torej pozitiven, pri treh osebah pa okužba ni bila potrjena, je za regijski štab CZ za severno Primorsko  povedala  Mojca Vidic, pomočnica direktorja  za zdravstveno nego ZD Nova Gorica in vodja patronažne službe.