Ultra trail Vipavska dolina: PRVIČ NA 100 MILJ

Foto: Pixabay

V Vipavski dolini se bo med 4. in 12. majem 2019 odvijal največji Ultra trail dogodek v Sloveniji. Udeležilo se ga bo okrog 1.000 tekmovalcev iz 29 držav. Teki bodo potekali med 9.5. in 12.5. 2019 v štirih razdaljah; 100 milj, 100 km, 50 km in 30 km.

Dogodek bo letos prvič posegel tudi po 160-kilometrski izvedbi (100 milj), ki je edina tovrstna v Sloveniji in povezuje celotno Vipavsko dolino. Tekmovalci bodo tekli v 6 občinah ter v Novi Gorici simbolično prečkali mejo z Italijo.

Večina tekmovalcev prihaja iz Slovenije, sledijo jim tekači iz Italije, Madžarske in Poljske. Dogodek pridobiva na mednarodni veljavi, saj udeleženci prihajajo tudi iz Brazilije, Južne Afrike, Singapurja, Avstralije, Rusije, Ukrajine ter nekaterih drugih evropskih držav.

Foto: FB UTVV

Ultra trail Vipavska dolina ne bo več le dogodek, ampak bo postal pravi festival teka v naravi. V sklopu teka se bodo v Ajdovščini cel teden odvijale tekaške delavnice, ki se bodo zaključile s predavanji o prehrani, treningu, reportažah o pretečenih tekmah in osvojenih kilometrih.

BM