Ubil ga je naboj najboljšega prijatelja

Foto: FB Slovenska policija

Zjutraj, nekaj pred 6. uro, se je zgodila tragična nesreča, o kateri smo že poročali. Na policijski postaji v Krškem je umrl policist.

V garderobi za preoblačenje se je enemu izmed policistov v sprožila pištola, naboj pa je zadel njegovega policijskega kolega, sicer tudi najboljšega prijatelja, je v izjavi za javnost povedal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, ki je odredil preiskavo, ki naj bi pokazala, kaj se je natančno zgodilo.

21-letnik in njegov 25-letni policijski kolega sta se preoblačila. Pri tem je prišlo do sprožitve pištole 21-letnika, krogla pa je zadela 25-letnika. Navkljub hitri pomoči policistov in kasneje reševalcev, je ranjeni policist uro kasneje umrl v brežiški bolnišnici.

Oba policista sta na Policijsko postajo Krško po besedah direktorja Policijske uprave (PU) Novo mesto Janeza Ogulin prišla oktobra, neposredno s šolanja, oba sta bila primerno usposobljena. S policije so sicer dopoldne sporočili, da je bil pokojni star 24 let, v izjavi za medije pa je Ogulin podatek popravil in povedal, da je bil star 25 let.

Svojcem, prijateljem in sodelavcem nudijo potrebno psihološko pomoč, prav tako policistu, ki se mu je sprožila pištola. „Zavedamo se, da nobena beseda ne bo obudila mladega življenja, vseeno pa lahko kot dobri ljudje veliko naredimo, da bo žalost manjša,“ je povedal Boštjan Lindav, ki je skupaj z Ogulinom svojcem, prijateljem in vsem, ki so pokojnega policista poznali izrekel sožalje, ter izrazil upanje, da se kaj takšnega ne bi nikoli več zgodilo.

Sožaljem svojcem, policistom policijske postaje in vodstvu slovenske policije je na Twitterju izrekel tudi predsednik republike Borut Pahor.