Tudi tujci se poročajo v Goriških Brdih: LE ŽUPAN V HLAČAH

Foto: FB Brda

Na letošnjo prireditev Briška poroka se je prijavilo 46 parov, med njimi so bili tudi štirje pari iz tujine. Izbrana sta bila Miha Vodičar in Kristina Pangos, ki prihajata iz Ljubljane.

Poroka v Brdih je nova posebna ponudba. V zadnjih letih se tu poročajo predvsem pari iz različnih delov Slovenije, ki v Goriških Brdih ostanejo še kakšen dan ali dva. Ker Brda ne morajo nuditi masivnega turizma, bodo tovrstno ponudbo razvijali tudi v prihodnje.

Med prijavljenimi pari za letošnjo Briško poroko so izbrali deset finalistov. 27-letna Kristina in 30-letni Miha, ki prihajata iz slovenske prestolnice, sta predvsem z izvirnostjo, iskrenostjo in željo po poroki v Brdih najbolj prepričala komisijo. Letošnja Briška poroka bo na sporedu 9. junija v sklopu Praznika češenj na Dobrovem.

Foto: FB Brda

Med letošnjimi prijavljenimi pari so bili tudi štirje tuji; dva nizozemska, danski ter italijanski. V letu 2017 se je za poroko v Goriških Brdih odločilo preko 60 parov, nekaj jih je bilo tudi iz tujine. Župan Franc Mužič si je najbolj zapomnil škotsko: »Kot matičar sem bil edini na poroki v hlačah.«

Uredništvo