Trk treh vozil v Novi Gorici: TRPELA LE PLOČEVINA

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj popoldne so v Delpinovi ulici v Novi Gorici trčila tri osebna vozila. V potoku Bazaršček pri Volčji Dragi so opazili pogin rib, v Šempasu pa onesnaženje potoka Tribušan. Na poti s Triglava so se izgubili štirje Ukrajinci.

V prometni nesreči v Novi Gorici je na srečo „trpela“ le pločevina. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so preventivno pregledali poškodovana vozila, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Zjutraj so v potoku Bazaršček v bližini Volčje Drage v občini Renče-Vogrsko opazili pogin rib. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so pregledali območje pogina in ugotovili, da ga je povzročilo iztekanje kanalizacije v potok. Obveščene so bile pristojne službe.

V potoku Tribušan v Šempasu so opazili onesnaženje. Aktivirani so bili gasilci JZ GRD GE Nova Gorica in pristojne služb. Po prvih podatkih naj bi šlo za onesnaženje zaradi izpusta fekalij in manjše količine naftnih derivatov.

Foto: Pixabay

Včeraj popoldne so na poti s Triglava proti dolini Zadnjice v Trenti, občina Bovec, štirje ukrajinski državljani zašli in se zaplezali na strmem in nevarnem terenu. Posredovali so reševalci GRZS Bovec in posadka s helikopterjem SV z združena ekipa HNMP – GRZS na krovu. Planince so nepoškodovane prepeljali v dolino.

Uredništvo