Trk treh avtomobilov na soški cesti: UKLEŠČEN V VOZILU

Foto: PU Nova Gorica

Včeraj ob 17.32 se je na cesti Solkan – Plave pri Zagomili zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Nesreča se je zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja. Cesta je bila dobri dve uri in pol popolnoma zaprta za ves promet.

45-letni voznik avtomobila je vozil iz naselja Plave proti Solkanu. Med vožnjo je začel prehitevati pred seboj vozeče neznano tovorno vozilo v trenutku, ko je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 25-letni voznik drugega osebnega avtomobila, tako da je prišlo do čelnega trčenja. Avtomobil 45-letnega voznika je po trčenju odbilo nazaj na svoje smerno vozišče, kjer je nato trčil še v tretji osebni avtomobil, s katerim se je za njim pripeljal 26-letni voznik, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.

Gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost Gasilske enote (JZ GRD GE) Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, odklopili akumulatorje na vozilih, očistili po vozišču razite tekočine, nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Nova Gorica. 45-letni povzročitelj prometne nesreče je utrpel hude poškodbe in so ga prepeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 25-letni voznik se je lažje poškodoval, 26-letnik pa jo je odnesel brez poškodb.

Foto: ML

Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo policisti uvedli prekrškovni postopek. O vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče bodo obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.