Triglav je bil za goriške odbojkarje previsok: PETEK TRINAJSTI

Foto: ML

Po letu dni se odbojkarji Prvačine poslavljajo od elitne prve lige. V zadnjem krogu zelene skupine so v novogoriški mestni dvorani po štirih nizih izgubili proti Triglavu in pristali na zadnjem mestu, ki vodi v drugoligaško konkurenco. Novomeška Krka je namreč doma proti Črnučam izgubila z 2-3 in se veselila zlata vredne točke, ki jo vodi v dodatne kvalifikacije z ravenskim Fužinarjem, ki je v drugi ligi osvojil drugo mesto.

Foto: ML

Odločilen dvoboj za obstanek so Prvačani začeli zelo vzpodbudno in prvi niz na 22 dobili, v drugem pa zapravili zaključno žogo za dvojno prednost. Triglavani se niso predali in prevzeli pobudo za dokončen preobrat na 24, 20 ter 23. Četrti niz so odbojkarji Gen-I Volley začeli vzpodbudno, nakar so se Kranjčani odlepili na 19-15. Ko je že kazalo, da bodo gostje mirno pripeljali tekmo do konca, je Prvačanom na servis rezervista Marušiča z delnim izidom 6-0 uspel preobrat. V razburljivi končnici so bili znova uspešnejši pa tudi srečnejši odbojkarji Triglava. Ko je žoga na servis gostov zadela mrežo in se odbila v domače polje, je bilo jasno, da petek, 13. april za goriške odbojkarje ne bo srečen.

“Za razliko od prejšnje tekme, ko smo gostovali pri Črnučah, smo tokrat vsaj igrali. V vseh štirih nizih so se fantje borili. Čeprav običajno nisem pristaš sreče, ker si jo moraš prigarat, lahko rečem, da so imeli Kranjčani tudi kanček sreče in tekmo dobili,” je po porazu s Triglavom povedal trener OK Gen-I Volley Matjaž Stanič, o vzrokih za neuspeh v letošnji sezoni pa dodal: “Probleme smo imeli skozi celo sezono. Zmagovalne mentalitete si nismo pridobili, ker smo jih vseskozi dobivali po ušesih, kot pravimo. Ekipo smo med sezono okrepili, a ko se ladja začne potapljati, jo je težko obdržati na površju. Poraz za porazom, fantje niso več verjeli vase. Prav zaradi tega smo veliko tekem izgubili v končnicah.”

Foto: ML

“V zadnjih dveh tekmah sem bil v izjemno neprijetnem položaju. Krst v prvi ligi sem namreč doživel v dresu novomeške Krke, v Go Volleyu pa sem napredoval na višji nivo odbojkarske igre. Težko mi je, ker se Prvačani selijo v nižji rang tekmovanja. Tudi mi smo imeli v določenem obdobju sezone krizo, tako da se nam žal ni uspelo uvrstiti v modro skupino oziroma v končnico državnega prvenstva,” je povedal kapetan Triglava in nekdanji član Prvačanov Janko Bregant.

ML