Tretjič na paraolimpijskih igrah v tretji disciplini

Foto: FB Dejan Fabčič

Danes se v japonski prestolnici začenjajo paraolimpijske igre, ki bodo trajale do 5. septembra. Uradno jih bo odprl japonski cesar Naruhito. Otvoritvena slovesnost se bo začela ob 13. uri, slovensko zastavo pa bo nosil Dejan Fabčič iz Podnanosa.

Fabčič bo nastopil na tretjih paraolimpijskih igrah in se preizkusil v tretji disciplini, tokrat v paralokostrelstvu. V sedemčlanski slovenski odpravi se bo iger prvič udeležil tudi Anej Doplihar iz Dornberka. Nekdanji motokrosist bo nastopil v ročnem parakolesarstvu.

Dejan Fabčič je zdravnik interne medicine ter vodja ambulante za bolezni ščitnice in diabetes v Novi Gorici. Tudi v času epidemije je bil aktiven, svojih bolnikov ni pustil na cedilu, tako kot vse medicinsko osebje, zato je izbor Fabčiča za nosilca zastave na odprtju paralimpijskih iger tudi poklon in zahvala celotnemu zdravstveno-medicinskemu osebju, ki je opravilo tako izjemno delo in poslanstvo v času pandemije.

Foto: FB Anej Doplihar

Na igrah v Tokiu bo nastopilo 4537 športnikov iz 162 držav, organizatorji pa bodo razdelili 539 kompletov kolajn v 22 športih. Za razliko od olimpijskih iger bo lahko športne boje s tribun spremljalo okoli 130.000 otrok iz regije v okviru različnih šolskih programov.