Težave z zanesljivostjo hitrih testov na Ajdovskem: VELIKO NAPAČNO POZITIVNIH

Foto: Pixabay

V ajdovskem zdravstvenem domu so danes dopoldne opravili testiranje s hitrimi antigenskimi testi še za manjšo skupino zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Odvzetih je bilo 51 brisov, pri kar 11 je bil rezultat pozitiven (21,6 %). Očitno se težave z zanesljivostjo te serije hitrih testov, ki jo trenutno imajo na Ajdovskem, nadaljujejo.

Včeraj je bilo na hitrih testih 20 pozitivnih primerov. Na ponovnem testiranju po metodi PCR pa so bili vsi negativni. Tudi danes bodo vse osebe s pozitivnim rezultatom na hitrih testih napotili še na PCR test.

V bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru je (po podatkih Sledilnika COVID-19) 38 bolnikov s covidom-19, od tega pet v intenzivni enoti, štirje pa potrebujejo pomoč respiratorja. V negovalnem oddelku v PB Idrija trenutno ni nikogar.

Foto: ML

Potem ko so glavnino zaposlenih v šolstvu in otroškem varstvu v treh občinah v Posočju testirali že včeraj (277 testov, vsi negativni), so danes dopoldan opravili še 8 testov v Podbrdu. Tudi ti so bili negativni.

Danes zgodaj dopoldne  je  testiranje zaposlenih v šolstvu in otroškem varstvu potekalo tudi v Idriji. Opravljenih je bilo 170 hitrih testov,  pozitivni pa so bili štirje. Vse te osebe so bile nato testirane tudi po PCR metodi. Rezultati bodo znani proti večeru, sporočajo iz občinskega štaba CZ Idrija.

Foto: ZD Idrija

Zelo spodbudni pa so tudi podatki po zadnjem testiranju v enoti Tolmin Doma upokojencev Podbrdo. Testiranih je bilo 41 stanovalcev in 49 zaposlenih. Vseh 90 testov je bilo negativnih.