Težave s kadrom v renškem Medic hotelu: OKUŽENIH 18 UPORABNIKOV TER 11 ZAPOSLENIH

Foto: Občina Renče-Vogrsko - Medic hotel Renče

Včeraj si je covidni oddelek v šempetrski bolnišnici ogledal minister za zdravje Tomaž Gantar. V enoti doma starejših občanov na Petrovem Brdu, kjer je okužena večina izmed 96 stanovalcev, je stanje stabilno, sporočajo iz Regijskega štaba CZ za severno Primorsko.

Na severnem Primorskem je bilo v ponedeljek potrjenih 19 novih okužb. Skupno število aktivno okuženih je 741. 14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev je 628, na državni ravni pa 1090. Skupno število doslej okuženih v 13 občinah Goriške regije je 1.164.

Za covidne bolnike imajo v šempetrski bolnišnici še nekaj postelj, trenutno pa se pri njih zdravi 21 bolnikov na navadnem in pet na intenzivnem oddelku, pravi strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler.

Foto: UKC Ljubljana

V novogoriškem Domu upokojencev je okuženih sedem oskrbovancev in eden od zaposlenih. V njihovi enoti v Podsabotinu je bilo doslej potrjenih devet okužb med starostniki in dve med zaposlenimi. Včeraj so ponovno odvzeli brise tako oskrbovancem kot zaposlenim v obeh domovih.

V Medic hotelu v Renčah so razširili rdečo cono, saj je skupno okuženih kar 18 uporabnikov ter 11 zaposlenih. Ker imajo velike težave s pomanjkanjem kadra, jim pri tem pomaga občinski štab CZ Občine Renče-Vogrsko.

Foto: vipavskadolina.si

V ajdovski občini so se pripravili na morebitno vzpostavitev rdeče cone za dom starejših. Občinska štaba CZ občin Vipava in Ajdovščina sta prevzela bolniške postelje, ki so namenjene morebitni vzpostavitvi rdeče cone v športni dvorani v Lokavcu.