Tatjana Mihelj osvojila Melodije morja in sonca

Foto: Zajem zaslona RTV - Tatjana Mihelj

Zmagovalka jubilejne 40. izvedbe festivala Melodije morja in sonca je Tatjana Mihelj s skladbo Ples v dežju. Novogoričanka je prejela enako število glasov kot Eva Boto za skladbo Kdo ti bo dušo dal, v prid Miheljeve pa je odločilo višje število točk strokovne žirije.

Melodije morja in sonca (MMS) so se vrnile po enoletnem premoru zaradi epidemije novega koronavirusa. Leta 2019 je zmagala Tinkara Kovač s skladbo Bodi z mano do konca.

Zmagovalno skladbo Melodij morja in sonca je določil skupek glasov strokovne žirije, radijskih postaj in telefonskega glasovanja, ki so prispevali vsak po tretjino točk. Zaradi negotovih epidemioloških razmer v letošnji izvedbi MMS ni sodelovalo občinstvo v amfiteatru Avditorija Portorož.

Foto: Zajem zaslona RTV

Ples v dežju je bil deležen tudi treh nagrad strokovne žirije; Tatjana Mihelj je prejela nagrado za najboljšo izvedbo, Žiga Pirnat, Andraž Gliha in Željk Mladenović so si razdelili nagrado za najboljšo glasbo, Pirnat pa je prejel še nagrado za najboljše besedilo. Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega avtorja oziroma izvajalca je prejela Saša Lešnjek za skladbo Kaj bi svet brez upanja.